
Bir süredir evde oğluma nasıl şekersiz çikolata yapabilirimi düşünürken;tesadüfen İdil Tatari'nin sayfasında gördüğüm sağlıklı çikolata tarifi (orjinal tarif) bana ilham oldu.1,5 yaşına kadar basit şeker içeren hiçbir şey vermediğim için,bu tarifi görünce,sıvadım kolları girdim mutfağa :)Bu arada görseline de bayıldım çikolatanın.Sizde güzel bir çikolata kalıbı edinirseniz,değişik şekillerde çikolatalar elde edebilirsiniz.
Ben tarifi biraz daha farklılaştırıp,kendi tarifimi ortaya çıkarttım.Sizde sevdiğiniz lezzetleri ekleyerek,kendi damak tadınıza uygun çikolatalar yapabilirsiniz :)
Benim tarifim ;
Malzemeler :
- 6 adet medine hurması (kuru erik,kuru kayısı,kuru üzüm de kullanabilirsiniz :)
- 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı dövülmüş kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı pekmez (ben dut yada keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum genelde ;)
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
Not:Çocuğunuzun fındık alerjisi varsa,onun yerine diğer malzemelerden arttırarak fındığı çıkarabilirsiniz ;)
Yapılışı:
Kuru yemişleri robota koyup un haline gelene kadar çekiyoruz.Sonra hurma ve diğer sıvı malzemeleri ekleyip 1 dakika daha çekiyoruz.Sonra robottan çıkarıp kalıba koyup,buzlukta 2 saat bekletiyoruz.2 saat sonunda kalıptan çikolataları çıkarıp bir kaseye koyabilirsiniz.15 gün buzdolabında muhafaza edilebiliyor.
Not : Eğer kalıbınız yoksa karışımı sera streç filme koyup sosis gibi sıkıştırarak sarabilirsiniz.Buzluktan çıkınca da dilim dilim doğrayıp kaseye alabilirsiniz.
Biz ailece bu tarife bayıldık :) Kesinlikle denemelisiniz......
Sevgiler,
Not:Görsel İdil Tatari'nin sayfasından :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder